• Medzinárodný Deň Detí 2022

          • „Zatiaľ čo my sa snažíme naučiť naše deti všetko o živote, naše deti nás učia čo je život.“ - (Angela Schwindt)

            Tak, ako po minulé roky aj tento rok sme MDD oslávili spolu s deťmi výnimočne,  pretože si to zaslúžia.  

            Pripravili sme im úžasný deň plný zábavy,  v ktorom nechýbali sútaže,  atrakcie, skakací hrad, maľovanie na tvár,  hostina, darčeky a samozrejme nechýbala ani zmrzlina.

            Veríme, že si deti svoj sviatok užili a vychutnali si deň plný zábavy naplno.

             

          • Klaun hudobníkom

          • Neverbálne predstavenie o klaunovi Adynovi, ktorý odišiel zo slávneho cirkusu a dal sa na vlastné chodníčky , aby sa stal hudobným virtuózom. 

            Klaun Adyno v tejto klauniáde predstavil žonglérske kúsky, ktoré deti neraz prekvapili svojou dômyselnosťou a vtipom.

            Tento figliar totiž žongloval aj s celkom netypickým predmetmi, ktoré za bežných okolností nie sú určené na žonglovanie. Okrem rôznych rekvizít pracoval Adyno s rolovacou doskou a valcom, na ktorej rád balansuje. Predstavenie rátalo s účasťou detí, ktoré klaun nenútene vťahoval do hry.

            Deti boli z vystúpenia nadšené a naplno sa zabávali spolu s klaunom Adynom.

          • Logická olympiáda 2022

          • Naša škôlka v Komjaticiach sa aj tento rok zúčastnila Logickej olympiády pre najmenších.  Zúčastnili sa všetky predškolské triedy: včielky, lienky, slimáčiky. 

            Cieľom sútaže je rozvíjať logické myslenie a zručnosti,  ktoré deti budú potrebovať pri vstupe do školy. Naši predškoláci okúsili svet logiky, abstraktného myslenia, hľadania súvislostí,  tvorenia pojmov, precvičili si jemnú motoriku a dobrú pamäť. 

            Motto Logickej olympiády pre najmenších je : 

            "Súťažíme, ale neprehrávame."

            Našim predškolákom želáme veľa úspechov aj v škole. 

          • Deň matiek 2022

          • Všetky kvety do rúk mamy skladám ako drahokamy. Za jej lásku, plnú nehy, za zelené detské brehy. Za jej štedrosť, starosť v hlave, za dni šťastné, za dni hravé, za rozprávky nad kolískou, za to, že vždy stojí blízko. Mamička, prajem Ti všetko najlepšie ku Dňu matiek.

            Trieda Stonožiek 

            Trieda Mravčekov 

            Trieda Žabiek 

            Trieda Motylikov 

            Trieda Včielok 

            Trieda Slimáčikov 

            Trieda Lienok 

            Trieda Chrobáčikov

          • O krok bližšie k prírode...

          • V jeden pekný jarný deň sme si s deťmi vyhrnuli rukávy a pustili sa do práce. Poznávali sme semená a priesady. Vysadili sme cibuľku, hrach, fazuľu, pažítku. kvitnúci záhon pre včielky a chrobáčiky, jahody pre mlsné jazýčky a bylinky na zdravé čajíčky. Zasadené a popolievané, tešíme sa na úrodu!

          • Školský dvor

          • Od dnes 19.4.2022 majú deti nové hrové a náučné prvky na všetkých častiach školského dvora

          • VIANOČNÉ PRIANIE

          • Všetkým našim deťom,

            rodičom, pani riaditeľke a ostatným zamestnancom školy, pánovi starostovi a zamestnancom obecného úradu, poslancom obce, sponzorom, spolupracovníkom, kolegyniam a pani upratovačkám, aj tým na materskej dovolenke a na dôchodku, všetkým, ktorí majú radi deti a dušou a telom pre nich žijú a chránia ich, prajeme krásne  sviatky plné pohody, radosti a oddychu.

            Vidíme sa opäť 10. januára 2022.

          • Prevádzka MŠ

          • OZNAM o obnovení prevádzky

            Milí rodičia, máme pre Vás dobrú správu. Tešíme sa na Vaše deti.

            Ingrid Behulová, ZRŠ a kolektív MŠ

          • Školský semafor - platnosť od 29.11.2021 !

          • Upozorňujeme rodičov na nové opatrenie podľa školského semaforu:

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.

          • Ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa v MŠ

          •  

            Pripomíname rodičom. že

             

            počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 lehota podľa § 144 ods.10 školského zákona sa predlžuje:

            - na 7 dní po sebe nasledujúcich vyučovacích dní, ak ide o dieťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, po uplynutí siedmich dní je potrebné doložiť ospravedlnenie od lekára

            - neprítomnosť u detí, pre ktoré nie je predprimárne vzdelávanie povinné, nie je časovo obmedzené.

            Neprítomnosť detí prosíme oznámiť na tel.č. 0903 471 567.

            Po neprítomnosti dieťaťa v MŠ, ktorá trvá dlhšie ako 3 dni (vrátane soboty, nedele, sviatku) je rodič povinný predložiť "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti"

             

             

          • Ospravedlnenie

          • Oznam - ospravedlnenie neprítomnosti detí

            Oznam  - ospravedlnenie neprítomnosti detí

            Ak sa dieťa nemôže zúčastniť na výchove a vzdelávaní, jeho zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia (ďalej len „rodič“) je povinný oznámiť materskej škole bez zbytočného odkladu príčinu jeho neprítomnosti.

            Ospravedlnenie detí, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné:

            • Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti vystavené rodičom — pri návrate dieťaťa do materskej školy v prípade, že jeho neprítomnosť trvala tri a viac po sebe idúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) z iných dôvodov ako ochorenia (možné len v nevyhnutnom prípade). Obsahom písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti podľa § 24 ods. 8 zákona č. 355/2007 Z. z. je údaj o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti vystavuje rodič vždy, v prípade potreby aj opakovane viackrát počas školského roka.
            • Ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa  vystavené rodičom – pri návrate dieťaťa do materskej školy pri neprítomnosti dieťaťa do 7 vyučovacích dní (nerátajú sa sviatky, soboty a nedele) zo zdravotných, rodinných a iných dôvodov.
            • Potvrdenie od lekára z dôvodu neprítomnosti dieťaťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, sa bude vyžadovať až, ak neprítomnosť dieťaťa z dôvodu ochorenia trvá dlhšie ako 7 dní.

             

            Ospravedlnenie detí, pre ktoré nie je predprimárne vzdelávanie povinné:

            • Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti vystavené rodičom — pri návrate dieťaťa do materskej školy v prípade, že jeho neprítomnosť trvala tri a viac po sebe idúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) z iných dôvodov ako ochorenia (možné len v nevyhnutnom prípade). Obsahom písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti podľa § 24 ods. 8 zákona č. 355/2007 Z. z. je údaj o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti vystavuje rodič vždy, v prípade potreby aj opakovane viackrát počas školského roka.
            • Potvrdenie od lekára sa bez ohľadu na dĺžku trvania neprítomnosti nevyžaduje, ak ide o neprítomnosť z dôvodu ochorenia dieťaťa, pre ktoré predprimárne vzdelávanie nie je povinné.