• Pripravme krajšie Vianoce

          • Naša materská škola s našimi asistentkami a v spolupráci s terénnou sociálnou prácou v obci Komjatice  zorganizovala zbierku potravín pre sociálne slabšie rodiny. Bližšie informácie Vám radi poskytnú naše pani asistentky.

          • Informácie pre rodičov!

          • Vážení rodičia,

            zhrnula som pre Vás dôležité body z pohľadu školskej dochádzky a vstupu do vonkajších a vnútorných priestorov Vás a Vašich detí do MŠ a ZŠ resp. ŠKD.

            Na základe vyhlášky ÚVZ SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa, platná od 30.10.2020 (vestník vlády SR, čiastka 12/2020) majú povolený vstup do vonkajších a vnútorných priestorov MŠ a ZŠ, bez preukazovania negatívnym výsledkom testu:

            -deti a žiaci do 10 rokov

            -žiaci 1. až 4. ročníka základnej školy (bez ohľadu na vek)

            Deti MŠ a žiaci 1.- 4. ročníka predložia LEN Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti .

            Vyhlásenie bude dostupné v tlačenej forme aj na jednotlivých odberných miestach – prosím, nechajme ho pre rodičov, ktorí nemajú možnosť tlačivo nájsť na webe a vytlačiť si ho.

            (príloha 1 alebo https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske.../

            Na základe vyhlášky ÚVZ SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa, platná od 30.10.2020 (vestník vlády SR, čiastka 12/2020) do budovy MŠ a ZŠ je zakázané vstúpiť do vonkajších a vnútorných priestorov školy osobám bez negatívneho výsledku testu alebo adekvátneho potvrdenia od lekára, že sa testu nemohol zúčastniť. (vzor potvrdenia Príloha 2, príloha vyhlášky)

            V zmysle vyhlášky ÚVZ SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa, platná od 30.10.2020 (vestník vlády SR, čiastka 12/2020) bod 3 §1 je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov prevádzky predloženie príslušného dokladu a do tohto dokladu je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený nahliadnuť.

            Prosím rodičov, resp. zákonných zástupcov, aby po testovaní (najneskôr v pondelok do 10.00 hod informovali svoje triedne učiteľky o opatreniach, ktoré sa dotýkajú ich detí vzhľadom na výsledky testovania rodín (karanténa, domáca izolácia, pozitivita, negativita testu). Na základe týchto informácií budeme nastavovať prevádzku MŠ a priebeh vzdelávania v ZŠ od utorka 3.11.2020.

            Ďakujem Vám za Vašu trpezlivosť a ústretovosť. Želám len negatívne testy a veľa pozitívnej energie a nálady.

            Mgr. Marta Gocníková

            riaditeľka školy

             

          • Zápisný lístok stravníka

          • Vážení rodičia,

            prosíme Vás, aby ste si pozorne prečítali Zápisný lístok stravníka, ktorý dostane každé dieťa vo svojej triede.

            Z dôležitých info vyberáme:

            Spôsob úhrady s dotáciou: (predškoláci, žiaci ZŠ)

            Poplatok za stravovanie zákonný zástupca dieťaťa/žiaka uhrádza vopred za obdobie

            09-12/2020 do 15.septembra príslušného roka, 01-06/2021 do 15. januára príslušného roka

            Spôsob úhrady bez dotácie: (ostatné deti MŠ, zamestnanci, cudzí stravníci)

            Poplatok za stravovanie zákonný zástupca dieťaťa/žiaka, resp .stravník uhrádza mesačne do 15.dňa v mesiaci

            Jednorazový príspevok na stravovanie vo výške 20 € sa uhrádza spoločne s poplatkom za stravovanie do 15.septembra a bude zúčtovaný po ukončení školského roka v zmysle zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVaR SR pri dodržaní podmienok na priznanie dotácie 1,20 € na výchovu k stravovacím návykom dieťaťa (dotácia patrí stravníkovi, ktorý bol na vyučovaní a odobral stravu). Jednorazový príspevok neplatia stravníci bez dotácie.

            Organizácia režimu stravovania a podmienky stravovania

            Prihlásiť sa na stravovanie alebo odhlásiť sa zo stravovania je potrebné najneskôr do 15.00 hod. v predchádzajúci pracovný deň.

            Z dôvodu dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov pre školské stravovanie (Zásady správnej výrobnej praxe - HACCP a pod.) nie je možné odhlásiť stravu ráno v daný stravovací deň.

            V prípade, že zákonný zástupca dieťaťa/žiaka neodhlási zo stravovania a dieťa/žiak nie je v škole (na výchovno-vzdelávacom procese) nemá nárok na dotáciu. V takomto prípade platí plnú výšku stravného bez dotácie.

            V prvý deň choroby dieťaťa je možné neodhlásenú stravu odobrať do obedára v čase od 11.30 - 12.00 hod, ale v takomto prípade stravník uhrádza plnú výšku príspevku na stravovanie za jedlo, ktorý je uvedený pri jednotlivých kategóriách stravníkov vyššie. Ďalšie dni neprítomnosti dieťaťa/žiaka na výchovnovzdelávacom procese v škole je potrebné dieťa/žiaka zo stravovania včas odhlásiť.

            Za neodobratú alebo včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.

            Možnosti odhlasovania zo stravovania:

            telefonicky na tel. č.: +421 356591201

            osobne u vedúcej ZŠS

            Podľa zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVR SR, dieťa má nárok na stravu za poplatok znížený o sumu 1,20 € (dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa) iba v prípade, ak sa zúčastní vyučovania v základnej škole a odobralo stravu. Na základe uvedeného zákonný zástupca dieťaťa berie na vedomie, že je povinný v prípade neúčasti svojho dieťaťa na vyučovaní, dieťa zo stravy včas odhlásiť, alebo uhradiť plnú výšku príspevku na stravovanie za jedlo, ktorý je uvedený pri jednotlivých kategóriách stravníkov vyššie. Čiastka bude zúčtovaná z jednorazového príspevku na stravovanie (20,00 €).

            Pri vyčerpaní jednorazového príspevku je stravník povinný zaplatiť ďalší príspevok vo výške 20,00 €.

            Podrobnejšie informácie nájdete v Zápisnom lístku stravníka.

          • Rodičovské združenie

          • OZNAM!

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Ondreja Cabana v Komjaticiach oznamuje rodičom detí z materskej školy, že rodičovské združenie pred začiatkom školského roka sa uskutoční dňa 26. augusta 2020, t.j. v stredu o 17. hodine. Rodičovské združenie sa uskutoční v SÁLE KULTÚRNEHO DOMU za dodržania všetkých hygienických opatrení (rúško dezinfekcia), bez účasti detí. Prosíme rodičov, aby sa rodičovského združenia zúčastnil IBA JEDEN ZÁKONNÝ ZÁSTUPCA svojho dieťaťa. Za pochopenie ďakujeme a tešíme sa na stretnutie.

            Vedenie ZŠ s MŠ a výbor RZ.

          • Rozlúčka predškolákov!

          • Milí rodičia, milé deti!

             Srdečne pozývame všetky detičky na rozlúčkové posedenie, ktoré sa uskutoční pre každú triedu v iný termín . Rozlúčka začína od 9:00 hod. do 10:30. hod. Každý rodič pri vstupe do MŠ dostane vyhlásenie o zdravotnom stave dieťaťa, ktoré musí vyplniť. Rozlúčkové posedenie sa koná v triedach detí, bez prítomnosti rodičov.

            Za pochopenie ďakujeme.

            TEŠÍME SA NA VÁS