• JESENNÉ SLÁVNOSTI

          • Dňa 27.10.2022 sa deti z našej škôlky zvítali s jeseňou a jej darmi. Naše asistentky v spolupráci s terénnymi sociálnymi pracovníčkami, rodičovskou asistentkou a sociálnou pedagogičkou pripravili pre deti dopoludnie plné aktivít spojené s opekačkou (grilovačkou). 

            Deti si vyskúšali lúpanie ( moržovanie) kukurice, vyrezávanie tekvice, vykladali čísla a geometrické tvary z gaštanov, počítali s listami či skladali tekvicové sudoku. Pri jesenných aktivitách sa nielen zabávali, ale aj spoznávali prírodné materiály a ich nevšedné využitie. Deti pri tvorení využívali hlavne svoju fantáziu, ktorá je dôležitá k získaniu a formovaniu inteligencie.

            Hravé a tvorivé dopoludnie plné aktivít sme ukončili netradičnou opekačkou ( grilovačkou).

          • Október

          • Mesiac úcty k starším

            V mesiaci október si deti zo všetkých tried pripomenuli sviatok svojich starých a prastarých rodičov. Naučili sa piesne a básne o babičke a deduškovi, počúvali a zahrali rozprávku o dedkovi, babke a neposlušnom vnúčikovi Lapajkovi, tancovali, urobili "fotku" starých rodičov lepením, dokresľovaním, urobili pozdravy, darčeky a takto všetkých starkých potešili. Malými drobnosťami potešili aj klientov Zariadenia sociálnych služieb Zlatý vek. Deti všetkým starkým odkazujú: MÁME VÁS RADI!

          • Žonglér 🄰🄻🄴🅇

          • Dňa 19.10.2022 a 20.10.2022 sa v našej škôlke deti zabávali so žonglérom Alexom. Alex deťom predvádzal žonglovanie s kruhmi, s loptičkami, s paličkami a diskami, balancovanie a mnoho iného. Samozrejme že deti neostali iba pri pozeraní sa na žongléra,  ale sami si vyskúšali, aké náročné je samotné žonglovanie a udržanie pozornosti pri žonglovaní s predmetmi. 

            Deti sa na predstavení zabávali a naučili sa, ako dôležitá je vytrvalosť,  keď chceme niečo dosiahnuť.