• Oznam

          • Prehlásenie o bezpríznakovosti

            Milí rodičia, 

            nakoľko od 20.9.2021 prechádza náš okres do oranžovej farby, je potrebné v pondelok ráno predložiť Prehlásenie o bezinfekčnosti. Stiahnuť si ho môžete tu alebo si ho prevziať pri triede MŠ. 

            Ďakujeme.

          • Ospravedlnenie dochádzky v MŠ

          • Ospravedlnenie dochádzky v MŠ


            Ospravedlnenie dochádzky v povinnej predškolskej výchove a vzdelávaní (predškoláci):


            • Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich pracovných dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich pracovných dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od detského lekára, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť v materskej škole.

            Ospravedlniť svoje dieťa môže rodič len písomne (tlačivo dostanete na vyžiadanie u svojho triedneho učiteľa alebo si ho môžete stiahnuť na našej internetovej stránke: https://msockomjatice.edupage.org/ ) alebo formou mailu, nie ústne.

            Mail:    ms.komjatice@gmail.com


            • Rodič predkladá pri nástupe do materskej školy a po každom prerušení dochádzky  v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa. Tlačivo o bezpríznakovosti dostanete u svojho triedneho učiteľa alebo na našej internetovej stránke: https://msockomjatice.edupage.org/


            Ospravedlnenie detí v nepovinnej školskej dochádzke (ostatné triedy v MŠ):


            • Rodič predkladá pri nástupe do materskej školy a po každom prerušení dochádzky  v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa. Tlačivo o bezpríznakovosti dostanete u svojho triedneho učiteľa alebo na našej internetovej stránke: https://msockomjatice.edupage.org/


            Ospravedlnenie_rodica_vzor.docx

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.doc_x.docx

          • Rodičovské združenie

            • Rodičovské združenie

            • OZNAM!

              Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Ondreja Cabana v Komjaticiach oznamuje rodičom detí z materskej školy, že rodičovské združenie pred začiatkom školského roka sa uskutoční dňa 30. augusta 2021, t.j. v pondelok o 17. hodine. Rodičovské združenie sa uskutoční v SÁLE KULTÚRNEHO DOMU za dodržania všetkých hygienických opatrení (rúško dezinfekcia), bez účasti detí. Prosíme rodičov, aby sa rodičovského združenia zúčastnil IBA JEDEN ZÁKONNÝ ZÁSTUPCA svojho dieťaťa. Za pochopenie ďakujeme a tešíme sa na stretnutie.

              Vedenie ZŠ s MŠ a výbor RZ.

          • Oznam pre rodičov - dotácia na stravu

          • Vážení rodičia,

            v zmysle zákona č. 417/2020 Z.z. o dotáciách  a zákona č. 595/2003 o dani z príjmu v zmysle novely platnej od 1.8.2021 Vám oznamujeme nasledovné:

            Od 1.9.2021 sa ruší celoplošná dotácia na stravu detí a žiakov.

            Nárok na dotáciu na stravu od 1.9.2021 majú deti a žiaci, ktorých rodičia si neuplatňujú daňový bonus a deti v hmotnej núdzi ( napr. nezamestnaní obaja rodičia, poberajúci invalidný dôchodok...).

            Žiadame týchto rodičov o vypísanie Čestného vyhlásenia o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nájdete v prílohe. V prípade, že nemáte možnosť vytlačiť si uvedené tlačivo, môžete si ho vyzdvihnúť na Obecnom úrade v Komjaticiach vo vestibule alebo u Mgr. Miriam Lőrinczovej do 21.7.2021.

            Uvedené tlačivo po vyplnení odovzdajte do 21.7.2021 Mgr. Miriam Lőrinczovej alebo vhoďte do schránky na budove ZŠ (vchod od parkoviska) do 23.7.2021 do 12:00 hod.

            Rodičia, ktorí  budú poberať zvýšený daňový bonus, budú hradiť plnú výšku stravného, nebudú mať nárok na dotáciu od štátu.

                 Žiaci, ktorí dovŕšia do 31.12.2021 15 rokov veku, majú nárok na dotáciu naposledy na mesiac, v ktorom 15 rokov dovŕšia.

            Uvedené legislatívne zmeny platia od 1.9.2021 do 31.12.2021.  Ako to bude od 1. januára 2022, Vám oznámime ihneď, ako budeme vedieť konkrétne informácie.


          • MDD 2021

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD 2021.

            Dňa 1.6. mali všetky deti veľký sviatok. Pani učiteľky pripravili pre svoje deti rôzne hry ako aj bohaté občerstvenie. Na školskom dvore ich čakali skákacie hrady, rôzne súťaže, nové hračky na piesok a kopec spoločnej zábavy.Ďakujeme všetkým našim sponzorom za pomoc. Sponzori MDD: Rybárska spoločnosť Komjatice, Poľnohospodárske podieľnícke družstvo Komjatice, Blesk, Jozef Vrabec, MPI Slovakia s.r.o - Marek Pernický, Kaderníctvo Michaela Kadlečíková, Rodina Kelemenová, Komjatický mládežnícky parlament, Tesco Komjatice, Ďakujeme pánovi starostovi P. Hlavatému za džúsiky a keksíky, ZRPŠ pri MŠ za bublifuky a ovocie

          • Logická olympiáda pre najmenších

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Logická olympiáda pre najmenších.

            Naša škôlka v Komjaticiach sa zaregistrovala do Logickej olympiády pre najmenších. Zapojila sa predškolská trieda včielok, slimákov a lienok. Cieľom súťaže je rozvíjať logické myslenie a zručnosti, ktoré budú potrebovať pri vstupe do školy. Naši predškoláci okúsili svet logiky, abstraktného myslenia, hľadania súvislostí, tvorenia pojmov, precvičili si jemnú motoriku a dobrú pamäť. Hlavnou myšlienkou podujatia je zapojiť sa, skúsiť vyriešiť, rozmýšľať možno aj netradične a svoje riešenie- výsledok aj zdôvodniť. Mottom Logickej olympiády pre najmenších je „ Súťažíme, ale neprehrávame“. Jej organizátori sú Pedagogická fakulta Prešovskej univerzity v Prešove, Centrum pedagogicko- psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove a súkromná základná škola DSA v Prešove. Naši predškoláci boli úspešní riešitelia Logickej olympiády pre najmenších. Želáme im veľa úspechov a výborných výsledkov aj v škole.

          • Deň matiek 2021

          • Milá mamička,

            Ďakujem ti za tvoju nehu, za tvoju lásku, za prebdené noci a za každú vrásku. Za trpezlivosť a podporu, za stovky objatí a bozkov, patrí ti mamička veľký božtek na líčka. Len toľko povedať ti chcem, že ťa veľmi ľúbim  a za všetko ti ďakujem.

            Trieda chrobáčiky

            trieda mravčeky

            trieda stonožky

            trieda motýliky

            trieda žabky

            trieda slimáčiky

            trieda včielky

            trieda lienky

          • Materiál stravovanie a úhrada platieb

          • Vážení rodičia, dávam Vám do pozornosti materiál Stravovanie a úhrady platieb. Sú v ňom uvedené aj počty pracovných dní, ktoré vstupujú do výpočtu stravného za daný mesiac pre jednotlivé kategórie. Zároveň Vás prosím, aby ste rešpektovali termíny na zaplatenie stravného v jednotlivých mesiacoch, Vaše platby riadne a včas sú dôležité pre mesačné uzávierky . 

            Stravovanie_a_uhrady_platieb.doc

          • Informácie k zápisu!

          • Vážení rodičia,

            ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY SA USKUTOČNÍ V DŇOCH 11. – 13.5.2021

            v nasledovnom čase:

            11.5.2021 od 8:00 do 17:00 hod.

            12. a 13.5.2021 od 8:00 do 16:00 hod v budove MŠ na Školskej 1  v Komjaticiach.

            Podmienky prijatia:

            - na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, tzn. deti narodené v období od 01.09.2015 do 31.08.2016

            - deti 3-5 ročné

            - deti 2-3 ročné sa prijímajú výnimočne, ak je voľná kapacita

            Rodič predloží žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ, vyjadrenie lekára pre deti a dorast o spôsobilosti dieťaťa navštevovať materskú školu, v ktorom nesmie chýbať údaj o očkovaní dieťaťa.

            Prosíme rodičov, ktorí majú možnosť, aby vyplnili elektronickú prihlášku, ktorá bude k dispozícii na našej internetovej stránke www.msockomjatice.edupage.org v najbližších dňoch.

            Ak bude  epidemiologická situácia v obci priaznivá, veľmi si želáme osobné stretnutie s Vami a budúcimi škôlkármi. Samozrejme Vám z našej strany garantujeme prísne dodržiavanie odporúčaných hygienických opatrení a Vás žiadame o ústretovosť, pochopenie obmedzení a spoluprácu. Do budovy vstupujte len s potvrdením o Vašom negatívnom teste, s prekrytými dýchacími cestami podľa platnej vyhlášky. Prosíme, prineste si aj vlastné pero. (Dieťa test nepotrebuje.)

            Vážení rodičia, prineste si so sebou:

            • Rodný list dieťaťa
            • Preukaz poistenca dieťaťa

            Formulár žiadosti k zápisu je na webovej stránke materskej školy www.msockomjatice.edupage.org

            V prípade ďalších otázok je k dispozícii t.č. 0903 471 567.

             

            S pozdravom                                                 Ingrid Behulová, ZRŠ

          • OZNAM!!

          • Prevádzka materskej školy bude od 15.3.2021 v každej triede. Deti budú chodiť do tej triedy, do ktorej boli zaadené od septembra. Nezabudnite prosím priniesť vyplnené čestné vyhlásenie rodiča a noste pri sebe potvrdenie o vykonaní testu pre prípad nahliadnutia. Ďakujeme!

          • OZNAM!!!

          • Milí rodičia,

            pripomíname Vám víkendové testovanie v našej obci. Zároveň Vás žiadame informovať materskú školu o výsledkoch testovania a zdravotnej situácii v rodine (karanténa, príp. choré dieťa, súrodenec), ako aj o záujme umiestniť dieťa do materskej školy od 10.3.2021.

            Obnovenie prevádzky MŠ bude závisieť od výsledkov víkendového testovania, od včasných a pravdivých informácií od rodičov.

            Zároveň Vás upozorňujeme, aby ste si preštudovali Rozhodnutie zriaďovateľa (aj na tejto stránke nižšie), kde zriaďovateľ určuje podmienku pobytu detí v MŠ po obnovení prevádzky- test obidvoch rodičov/zákonných zástupcov, o čom musia obaja rodičia/zákonní zástupcovia podpísať čestné prehlásenie každý za seba (bude k dispozícii na odberných miestach).

            Oznamovanie akceptujeme telef. hovor, SMS správu na t.č. 0903 471 567 alebo mail na: ms.komjatice@gmail.com

            Za pochopenie a spoluprácu ďakujeme.

            Ingrid Behulová, ZRŠ