• Deň materských škôl

          • Do galérie Deň materských škôl boli pridané fotografie.

            Na základe iniciatívy Slovenského výboru Svetovej organizácie pre predškolskú výchovu / SV OMEP/ vznikla myšlienka usporiadať Deň materských škôl na Slovensku. Tento významný deň nielen pre materské školy, ale aj pre náš štát, sa každoročne organizuje 4. novembra. Práve 4. novembra 1829 grófka Mária Terézia Brunswicková otvorila na Slovensku prvú detskú opatrovňu.

            Celý deň sa realizovali zaujímavé edukačné aktivity s využitím nových didaktických pomôcok, pri ktorých deti získavajú hravou formou nové vedomosti a zručnosti.Veríme, že naplníme odkaz grófky Brunswickovej: „Tieto malé deti sa tak vyučujú, že ani nevedia, že sa učili a celý čas trávia tak, že si myslia, že sa len hrali.“

             

          • Oznam

          • Dňa 26.8. 2019 to je v pondelok o 17.00 hod. sa uskutoční rodičovské združenie v jedálni ZŠ. Na rodičovské združenie pozývame aj rodičov, ktorí nedostali ešte rozhodnutie o prijatí svojho dieťaťa. Účasť všetkých rodičov je nutná. Ďakujeme

          • projekt učíme sa pohybom

          • Do galérie projekt učíme sa pohybom boli pridané fotografie.

            V dňoch 30. a 31.7.2019 pani učiteľky z materskej školy na podnet pani učiteľky Hanky Michaličkovej zrealizovali projekt ,,Učíme sa pohybom", prostredníctvom ktorého si budú deti rozvíjať psychomotorické, kognitívne a sociálne zručnosti. Pani učiteľky odviedli aj počas prázdnin kus práce, za čo im patrí veľká vďaka. Po prázdninách sa deti môžu tešiť na krásne farebné chodníky v našej materskej škole.

          • Výlet s predškolákmi

          • Do galérie Výlet s predškolákmi boli pridané fotografie.

            Dňa 26.6.2019 sa uskutočnil výlet s predškolákmi do Nitry. Autobusom sme sa presunuli do Nitry , kde nás už čakal vláčik. Vláčikom sme nazreli do históre Nitry. Deti mohli vidieť historickú pešiu zónu, okolie Divadla Andreja Bagara, následne sme sa presunuli po Wilsonovom nábreží do parku. S vláčikom sme sa rozlúčili na Nitrianskom hrade.Tu mohli deti obdivovať krásne okolie Nitry a tiež aj Katerdálu sv. Emeráma. Pešo sme sa presunuli na stanicu záchrany zvierat, kde deťom bola podaná prednáška o zachránených zvieratách. Výlet sme ukončili v Nitrianskom mestskom parku, kde sme si spravili piknik, osviežili sa pod hmloviskom a navštívíli bludisko. Výlet sme ukončili spevom v autobuse.

          • Rozlúčka s predškolákmi

          • Do galérie Rozlúčka s predškolákmi boli pridané fotografie.

            Rozlúčka predškolákov

                   Na našej škôlke už zvoní zvonec,

                   že prišli prázdniny a už je koniec.

                 Budilo nás slniečko, čo na nebi svieti,

                a nikto z nás sa nenazdal, že čas medzi      

                          hračkami tak rýchlo uletí.

             

              Farebné dni plné dúhy schovali sa v poli,

            a už prišiel nový čas, vychystať sa do školy.

             Dňa 20.06.2019 z našej škôlky bolo počuť veselé pesničky, básničky a v tichu padali malé slzičky. Slzičky pani učiteliek, s ktorými sa lúčili ich predškoláci.

            Predškoláci svoj veľký deň začali putovaním po triedach mladších spolužiakov, s ktorými sa rozlúčili. Pesničkou potešili pani riaditeľku školy a pani kuchárky. Odbitím 10:00 hodiny sa prihovorila pani učiteľka Natália Csámpayová, ktorá privítala rodičov a predškolákov. Následne svojím programom triedy Včielky  a  Lienky vyčarili úsmev na tvárach svojich rodičov a spolužiakov. Po zložení prísahy budúcich prvákov, sa pani Obrancová poďakovala všetkým zamestnancom škôlky za ich prácu,  odovzdávanie vedomostí, zručností a návykov, ale tiež za ochotu, starostlivosť, láskavé slovo, pohladenie... Následne sa predškolákom prihovorila pani riaditeľka školy Mgr. Marta Gocníková   a pani zástupkyňa pre MŠ Ingrid Behulová. Pani zástupkyňa poďakovala rodičom aj  triednym dôverníčkam pani Smolárikovej a pani Šimonovej a pani Ešekovej za ich spoluprácu.

            Ako prejav vďaky boli pani učiteľkám a nepedagogickým pracovníkom MŠ odovzdané ďakovné listy, kytičky a darčeky. Predškolákom boli v závere odovzdané darčeky a spomienkové listy. Nasledovalo pohostenie v triedach. Predškoláci si pochutili na výborných, muffinkách, ktoré pre predškolákov upiekla pani Hubínská.

            Predškolákom do ďalších životných etáp  prajeme veľa zdravia, šťastia, úspechov a vytrvalosti...

            Veľké poďakovanie patrí pani riaditeľke, triednym pani učiteľkám predškolákov: pani učiteľke Mgr. Hane Michaličkovej, pani učiteľke Mgr. Kataríne Zifčákovej, pani učiteľke Jane Kanásovej , pani učiteľke Natálii Csámpayovej a pani zástupkyni pre MŠ Ingridke Behulovej, za organizáciu rozlúčky s predškolákmi, nácvik programu, za prípravu tabla pre triedy i za všetko čo pre naše deti robia...

            Poďakovanie patrí aj rodičom i ostatným, ktorí pomáhali pri prípravách a organizácii slávnosti  a to menovite pani Novákovej, pani Verešovej, pani Kováčovej, pani Šimonovej, pani Čatlošovej a všetkým, ktorí sponzorsky prispeli  darčekmi pre predškolákov a to pani Nagyovej, pani Čatlošovej, pani Slobodníkovej, pani Hubínskej, slečne Martinkovej za ďakovné listy, ako aj pani Lórinczovej za sponzorské fotky na tablo predškolákov. Pánovi Homolovi ďakujeme za videozáznam a pani Petíkovej za fotky. ĎAKUJEME.

            Informovala Zuzana Ešeková

             

             

             

          • Medové raňajky

          • V piatok 8.3. 2019 zavítal do materskej školy pán včelár predstavil  deťom úľ a jeho časti. Vyskúšať si mohli i včelárove ochranné oblečenie( kombinázu, rukavice, dymák, rozperák). V krátkosti im predstavil včeliu rodinu a samotný vznik medu. Mali možnosť ochutnať oblátky s medom, peľ, propolis alebo mali možnosť spraviť si test na alergiu na propolis. Po ukážke su deti mohli vyskúšať vyrobiť sami sviečku z medzistienky a zhotovenú sviečku si zobrať domov. 

            Ďakujeme za návštevu a tešíme sa na ďalšie stretnutie :)